رشته گرافیک از رشتههایی است که در هنرستانهای فنی و حرفهای و دانشگاهها تدریس می شود و بخاطر تنوع شاخههایی که این رشته دارد فرد دانش آموخته در صورتیکه خلاقیت و پشتکار بالایی داشته باشد میتواند در زمینههای مختلفی شروع به کار کند. گرافیک زبان تصویری است. استفاده از علائم، سمبلها، خطوط، منحنیها و نمادها در کنار رنگهای موزون و حساب شده دنیایی از حرف و معنا را در خود جای داده است.
شخصی که گرافیک را انتخاب میکند در رساندن فکر خود سرعت، گیرایی و ماندگاری را در سطحی گسترده منتشر کرده و البته با همه این جذابیتها نظر دانشجویان این رشته دال بر گرانی وسائل کار گرافیکی میباشد. داشتن روحیه اجتماعی خوب دانشجویان را با سلیقه های مختلف آشنا میکند و در مورد استفاده از طرحها و رنگها و نمادها او را موفقتر از دیگران نماید. پذیرش دانشجو در این رشته بصورت نیمه متمرکز است و مصاحبه حضوری دارد و داوطلبانی که در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت این رشته قرار میگیرند باید در آزمون تشریحی (طراحی) با ضریب 4 شرکت کنند. ضریب خلاقیت تصویری و تجسمی 4 و درک عمومی هنر 2 است.
بازار کار در ایران
فارغالتحصیلان رشته گرافیک فرصتهای شغلی زیادی میتوانند داشته باشند و تبلیغات فقط قسمتی از آن است و این در حالی است که تبلیغات محدوده خاصی ندارد و تبلیغ از هر نوعی در حیطه دانش متخصص گرافیک یا ارتباط تصویری است.طراحی روی جلد کتب، صفحهآرایی مجلات و روزنامهها و تهیه آرم و نشانه نیز در حیطه کار یک متخصص ارتباط تصویری قرار دارد. به طور کلی اگر دوست داشته باشید بدانید باید بگوییم که در ایران دو شاخه عمده کاری برای یک گرافیست وجود دارد یکی چاپ و انتشارات؛ یعنی طرحی که در نهایت با چاپ و تولید انبوه سروکار دارد مثل تصویرسازی کتاب، صفحهآرایی مجلات و روزنامهها و تهیه پوستر و بروشور و دیگری گرافیک تلویزیونی است؛ یعنی گرافیست تعیین میکند که برای مثال مجری تلویزیون چه لباسی با چه رنگی بپوشد که هم مناسب باشد و هم تفاوت رنگها در گیرندهها اعم از رنگی یا سیاه و سفید به خوبی مشخص گردد.
شرایط ورود به رشته گرافیک
- داشتن معدل 16 یا بالاتر در کارنامه سال اول
- داشتن علاقه و انگیزه لازم به تحصیل در رشته گرافیک
توانایی های لازم
هنرجویان در هنگام ورود به رشته گرافیک باید این ویژگی ها را داشته باشند:
- دید هنری
- طراحی را در سطوح ابتدایی
- علاقه واقعی به این رشته
مهارت ها
1- در طی تحصیل در رشته گرافیک هنرجویان عکاسی و مراحل چاپ و ظهور عکس سیاه و سفید را فرا می گیرند.
2- آشنایی با طراحی و رنگ شناسی از مهارت هایی است که هنرجویان رشته گرافیک کسب می کنند.
3- طراحی حروف صفحه آرایی، تصویر سازی کتاب کودک از دیگر مهارت هایی که در رشته گرافیک، هنرجویان فرا می گیرند.
4- طراحی پوستر، آرم، بسته بندی و جعبه سازی
5- خوشنویسی درحد مبتدی، چاپ دستی